Iespējams, šī ir pēdējā karstā nedēļa šovasar, tāpēc izmantošu iespēju vēl pēdējo reizi aprakstīt vienu no aukstajiem kafijas dzērieniem.
Šoreiz tā nebūs grieķu Frappe vai kafijas kokteilis ar ledu. Ja esi cītīgs manu blogu lasītājs un atceries vienu no maniem vecajiem ierakstiem par Londonas modernākajiem kafijas dzērieniem, tad noteikti atceries, ka viens no tiem bija Cold Brew jeb auksti brūvētas kafijas pagatavošanas metode. Toreiz šo tēmu aprakstīju tikai mazliet. Rakstā varēji uzzināt vien to, ka šāds dzēriens eksistē un, ka tā pagatavošanas laiks ir līdz pat 24h. Šoreiz pastāstīšu vairāk. Patiesībā, nekāda augstākās pilotāžas kafijas pagatavošanas māksla tā nav. Cold Brew nozīmē sajaukt ūdeni ar malto kafiju un atstāt to iesūkties no 12 līdz 24h. Dažos avotos tiek lēsts, ka pat līdz 36 stundām. Izskatās, ka ar šo dzērienu ir kā ar vīnu – jo ilgāk noturēts, jo labāks. Vēlāk to var baudīt aukstu, taču drīkst arī uzsildīt. No veselības skatu punkta: aukstās pagatavošanas metode ir īpaši piemērotas tiem kam ir problēmas ar parastas kafijas pārstrādi vēderā vai tiem, kas vienkārši grib kaut ko atsvaidzinošu karstā dienā. Tā kā metodē netiek izmantots karstais ūdens kafijas pagatavošanā – skābums ir mazāks, līdz ar to šīs metodes pagatavotā kafijas garša ir maiga, līdzsvarota ar nelielu, dabīgu saldenumu. Lai pagatavotu šo kafiju Jums nevajadzēs nekādus speciālus piederumus, vajadzēs tikai kādu trauku. Un viss! Vari to pagatavot pat mājās vai birojā. Viss, kas tev būs nepieciešams:
Pagatavošana:
Avoti: https://www.kafijasdraugs.lv/blogs/esat-nogurusi-no-kafijas-biezumiem/ https://www.paulig.lv/lv/viss-par-kafiju/cold-brew-citada-auksta-kafija Comments are closed.
|
|