Kafija Tavam birojam
  • sākums
  • risinājumi
  • KAFIJAS AUTOMĀTI
    • Pupiņu automāti
    • Kapsulu automati
  • Kafija
  • Par mums
  • kad ir ko teikt
  • Kontakti
  • birojs.lv
  • НАЧАЛО
  • РЕШЕНИЯ
  • КОФЕЙНЫЕ АВТОМАТЫ
  • КОФЕ
  • О НАС
  • КОНТАКТЫ

Svētku laika 2 in 1

13/12/2019

 
Picture
Ziemassvētkiem tuvojoties, prāts daudz vairāk nesas uz desertiem, kūkām un citiem kārumiem. Ne velti ir radies teiciens “Pieēdos kā pa Ziemassvētkiem!” Līdz pludmales sezonai arī vēl salīdzinoši tālu, tāpēc domas par figūru atliekam uz jauno gadu, bet šogad, dodoties ciemos, bez pārmetumiem garderobē varam piemeklēt ērtāko vakariņu outfitu.

Protams, pats par sevi saprotams, kur kūka, tur arī kafija. Viena no senākajām un brīnišķīgākajām svētku kulminācijas kombinācijām jeb match made in heaven! Un tagad iedomājies abu sastāvdaļu apvienošanu vienā desertā! Izklausās dikti labi, vai ne? Šoreiz mazāk par faktiem un vairāk par gardumiem - piedāvāju jums, lasītāji, 4 vienkāršus kafiju saturošus desertus, ar kuriem varat pārsteigt savus viesus gada nogales svētkos.

Sleigh Ride

Picture
Sastāvdaļas:
  • 1 l stipras, karstas kafijas
  • 120 g tumšās šokolādes ar 70% kakao saturu
  • 100 g pūdercukura
  • 2 tējk. vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
  • 300 ml piena
  • 200 g saldā krējuma
Izkausē šokolādi tvaika peldē. Pievieno pūdercukuru, vaniļas cukuru un kafiju un kārtīgi izmaisa. Pievieno pienu. Pirms saliešanas traukā ar putotāju saputo krējumu. Stingrās putās saputoto putukrējumu ieliek dzērienā.

Deserta kafija

Sastāvdaļas:
  • 500 ml espresso vai citas ļoti stipras kafijas
  • 1 t.kar. rīvētas apelsīna miziņas.
  • ½ t.kar. malta kanēļa
  • 200 ml vaniļas saldējuma
  • 2 ēd.kar. cukurniedru sīrupa
Karstai kafijai pievieno apelsīnu miziņu un kanēli, salej pa glāzēm, katrā liek saldējuma „cepurīti” un pārlej ar sīrupu. Pasniedz nekavējoties.
Picture

Monte Karlo kafija

Picture
Sastāvdaļas:
  • 600 ml stipras, karstas kafijas
  • 120 ml liķiera “Kahlua” (var aizstāt ar “Moku”)
  • 60 ml liķiera “Grand Marnier”
  • 100 ml saldā krējuma
  • 2 ēd. kar. Zeltainā cukura sīrupa
Liķierus vienmērīgi sadala pa 4 glāzēm. Saldo krējumu uzputo stingrās putās. Kafiju uzlej uz liķieriem un virspusē liek putukrējumu. Apsmidzina ar sīrupu un pasniedz. Šo dzērienu var gatavot arī kā auksto kokteili. Tādā gadījumā katrā glāzē sākumā ieliek nedaudz ledus un karstas kafijas vietā izmanto atdzesētu kafiju.

Chococoffee

Sastāvdaļas:
  • 300 ml karstas kafijas
  • 2 ēd. kar. kakao pulvera
  • 2 ēd. kar. niedru cukura
  •  300 ml karsta piena
  • putukrējums
  • 1/4 tējk. kanēļa
  • 1/4 tējk. kardamona
Samaisa kakao pulveri ar niedru cukuru. Pievieno mazliet karsta piena un samaisa, līdz cukurs ir izšķīdis. Pievieno atlikušo pienu. Salej divās tasītēs. Ielej pa 150 ml karstas kafijas katrā tasītē. Uzliek virsū mazliet putukrējuma. Pārkaisa pāri kanēli un kardamonu. Pasniedz nekavējoties.
Picture
Avoti:
https://www.dansukker.lv/lv/receptes/deserta-kafija.aspx
https://www.dansukker.lv/lv/receptes/monte-karlo-kafija.aspx
https://www.dansukker.lv/lv/receptes/sleigh-ride-lv.aspx
https://www.dansukker.lv/lv/receptes/chococoffee-lv.aspx

Comments are closed.

Par kafiju

Risinājumi
Pupiņu kafijas automāti
Kapsulu automāti
Noteikumi

Par uzņēmumu

Par mums
Par birojs.lv
Uz Birojs.lv

Kontakti

+37163331122
kafija@birojs.lv
Kleistu iela 18a–2, Rīga, LV-1067
© COPYRIGHT 2019. SIA A-Birojs
  • sākums
  • risinājumi
  • KAFIJAS AUTOMĀTI
    • Pupiņu automāti
    • Kapsulu automati
  • Kafija
  • Par mums
  • kad ir ko teikt
  • Kontakti
  • birojs.lv
  • НАЧАЛО
  • РЕШЕНИЯ
  • КОФЕЙНЫЕ АВТОМАТЫ
  • КОФЕ
  • О НАС
  • КОНТАКТЫ