Apkārt ir tik daudz dažādu veidu kā pagatavot kafiju, tik daudz kafijas garšu un maisījumu, tāpēc iedomājos, ka varētu tev sīkāk izstāstīt par dažiem no populārākajiem kafijas pagatavošanas veidiem. ... bet nestrebsim karstu un visu pēc kārtas! Šoreiz sīkāk apskatīsim tieši filtra kafiju. Jā, to pašu, ko vēcāki dzēra deviņdesmitajos un, kas ir atgriezusies atpakaļ moderno dzērienu pasaulē, tikai daudz mūsdienīgākā veidolā. Filtra kafijas automāti ir vispopulārākie kafijas aparāti un tādus iespējams atrast ikvienā birojā, kafejnīcā, restorānā un citur. Šādu aparātu priekšrocība ir to darbība. Kafijas pagatavošana ir ļoti vienkārša, tīra un ir diez gan viegli kontrolēt kafijas stiprumu. Tā trūkums ir tas, ka filtra kafijai trūkst pilnās garšu buķetes un eļļu, kas padara kafiju lielisku. Tāpat ir sarežģīti pagatavot svaigu kafiju tikai vienai personai. Tā iemesls ir papīra filtrs. Papīra filtrs ir ļoti blīvs, un tas izfiltrē eļļas, kas piešķir kafijai lielisku garšu. Taču tas neietekmē kofeīna saturu.
Šo kafijas pagatavošanas tehnoloģiju apgūt nav nemaz tik grūti. Ievieto filtru, ieber savu iecienītāko kafiju, uzlej karsto ūdeni. Viegli, vienkārši, ātri un ļoti gardi. Kafijai, kas pagatavota ar “Chemex”, ir īpatnējs aromāts un maiga garša, pateicoties ļoti biezam filtram. Sākumā vajadzēs mazliet laika lai piešautos vienmērīgu apliešanu, bet pēc tam kafijas pagatavotājs patīkami pārsteigs ar lielisku kafiju. Vienlaicīgi ir iespējams pagatavot no 3 līdz 4 kafijas tasītēm, tas būs pietiekami kafijas cienītāju ģimenei vai draugu lokam. Chemex dizains ir tik gaumīgs, ka pat iekļuvis Ņujorkas modernās mākslas muzejā. Seko līdzi bloga ierakstiem, jo nākamnedēļ pastāstīšu par Turku kafiju!
Avots: https://kafijaspasaule.lv/index.php?route=tltblog/tltblog&tltpath=blogs&tltblog_id=4 https://www.kafijasdraugs.lv/blogs/esat-nogurusi-no-kafijas-biezumiem/ Comments are closed.
|
|